Mar 19 2017

Ako si vybrať správny obraz

Lucia Slížová kategória Obrazy

Obraz predstavuje doplnok, ktorý sa väčšinou kupuje vtedy, keď máte svoj interiér zariadený. Je to niečo ako dekorácia na záver, ktorá dá miestnosti určitý charakter. Obraz však predstavuje vec, ktorá dramaticky zmení celú miestnosť a preto je dôležité vybrať si ten správny. V prvom rade by sa Vám mal obraz páčiť. Keď sa naňho pozriete malo by Vás to tešiť.

Farby – ak chceme doladiť interiér pozeráme na to čo sa nám do interiéru hodí, aké farby sa nám páčia. Ideálne je ladiť 2 výrazné farby k jednej neutrálnej. Napríklad ak máme celú obývačku zariadenú bielym nábytkom a bledou sedačkou, môžme zvoliť dve výrazné farby podušiek. Napríklad ja mám doma zelenú a cyklámenovú. Nad gaučom mi vysí obraz, ktorý tieto farby obsahuje a obsahuje aj ďalšie farby, ktoré túto harmóniu rozbíjajú a tak pôsobí v izbe dominantne a majestátne. Náladu obývačky mením tak 2x do roka. Táto foto je zo zimy kedy som túžila po bielo zlatých Vianociach :) Teraz mám letnú náladu a tak na gauči svietia zelené deky, zelené a ružové podušky.

Rozmer – Rozmer je tiež veľmi dôležitý. Do veľkých miestností sa žiada dať veľký obraz do menších zasa menší. Pozrite sa na foto vyššie a predstavte si tam malý obraz v strede steny. Už sama predstava pôsobí smiešne a gýčovo. Nebojte sa väčších rozmerov. Ja sama ich preferujem a tak sa nemusíte báť, že cena Vás zrazí na kolená. Chcem aby ste mali krásne obydlia a preto aj cenu jednám individuálne aby ste mali čo chcete a boli spokojní.

Námet – za roky fungovania som si všimla, že ľudia majú radi konkrétne motívy. Niekedy je však dobré zamyslieť sa či daný motív interiéru prospeje alebo naopak. Je ťažké to súdiť z fotiek, ale každý obraz má v sebe silnú energiu. U mňa doma mám kompromis. Nad gaučom je obraz, ktorý je s motívom pier. Celý ho tvoria slová, ktoré vyjadrujú môj život. V kuchyni mám abstraktnú maľbu, ktorá na prvý pohľad motív nemá. Ale žiarivé farby a pozitívna energia, ktorá z tohto obrazu ide my vždy keď varím vyčarí úsmev na perách. Nebojte sa abstraktných malieb. Konkrétny motív sa môže rýchlo zunovať, abstraktný bude zobrazovať vždy niečo iné pretože záleží na nálade a rozpoložení v akom sa nachádzate keď naň pozeráte.

Ako to robím ja? Ak sa jedná o obraz do interiéru klient mi pošle foto daného interiéru. Tým, že som aj grafický dizajnér viem mu daný obraz do interiéru ,,dorobiť,,. Takže zákazník vie čo dostane a ešte pred tým ako by unáhlene kúpil obraz, ktorý by sa na prvý pohľad zdal ako ideál sa môže rozhodnúť. Niekedy to čo sa nám páči samé o sebe, nie je pekné keď to spojíme s našim interiérom. Niekedy je treba upraviť farby alebo rozmer,prípadne prispôsobiť motív. A niekedy je treba navrhnúť celý obraz nanovo. Ale práve to je to čo robím - OBRAZY NA MIERU. Tak môžte mať svôj vlastný, jedinečný obraz. Pretože ani dva rovnaké nikdy nebudú rovnaké. Je to akoby ste sa na chvíľu stali umelcom vy sami. Jediný rozdiel je, že v ruke budem držať štetec ja :)

Späť na články